top of page

Sacred Esoteric Healing (SEH) is een hands-on healing techniek waarbij de therapeut zijn of haar handen plaatst op de (volledig geklede) cliënt. Het is een niet-invasieve techniek waarbij de cliënt ondersteund wordt om tot diepe innerlijke rust te komen. ​

Sacred Esoteric Healing richt zich niet zozeer op de symptomen maar op de onderliggende energetische oorzaak van klachten en ziekte. De behandeling biedt de cliënt de ruimte om meer in contact te komen met zichzelf en zijn innerlijke essentie, waardoor een dieper bewustzijn en begrip kan ontstaan over zijn lichamelijke en geestelijke toestand. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om diepgewortelde overtuigingen los te laten en gedragspatronen, die niet ondersteunend zijn voor de harmonie in het lichaam en het leven, te veranderen. 

In deze context verwijst ‘Esoteric’ naar de plaats van diepe rust in onszelf - 'het meest innerlijke'.  

Veel mensen ontdekken de verbinding met deze stilte en diepe rust die door Sacred Esoteric Healing wordt geboden en introduceren deze innerlijke kwaliteit in hun dagelijks leven, waardoor hun gezondheid verbetert en hun levensstijl verandert.​

SEH is gebaseerd op het besef dat alles energie is en dat alles wat er gebeurt een energetische oorsprong heeft.

‘If everything is energy, then everything is because of  energy'  – Serge Benhayon

UM THERAPIEËN

Sacred Esoteric Healing

Meer...

Esoteric Massage

Meer...

Esoteric Chakra-Puncture

Meer...

Esoteric Connective Tissue Therapy

Meer...

Esoteric Yoga

Meer...

Sacred Esoteric Healing heeft als basis het principe dat Albert Einstein ons gaf, ‘alles is energie’, wat door Serge Benhayon is aangevuld met ‘alles is vanwege energie’. Elke ziekte en aandoening heeft een energetische oorsprong die aandacht vraagt. Dit betekent dat terwijl alle symptomen van een ziekte verdwenen kunnen zijn de onderliggende energetische oorzaak van de conditie nog steeds in het lichaam aanwezig kan zijn.

Dat wil zeggen dat disharmonische emoties en ongezond gedrag energetisch in het lichaam worden opgeslagen, zoals bijvoorbeeld boosheid in de lever of frustratie in de galblaas. In de volksmond hebben we uitdrukkingen hierover, zoals ‘wat heb je op je lever’ of ‘je gal spuwen’. Hoe langer emoties onverwerkt en onuitgesproken blijven, hoe meer ze zich opstapelen in het lichaam. Ze hebben een uitwerking op ons algehele welzijn en onze lichamelijke gezondheid. Ze dragen bij aan het ontstaan van bijvoorbeeld artrose, galstenen en maagzweren, om enkele ziektes te noemen.

Als de onderliggende energetische oorzaak van een aandoening of ziekte niet geheeld wordt, kan de oorzaak dieper in het lichaam zakken. Dit komt dan later terug als de oorspronkelijke of een andere aandoening en moet opnieuw behandeld worden, ongeacht of de aanvankelijke symptomen verdwenen zijn of niet.

 

Genezing van de kwaal of ziekte, op welke manier dan ook bereikt, wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk heling plaats heeft gevonden. 

Sacred Esoteric Healing vertegenwoordigt de eeuwenoude overlevering van ware heling, die de onderliggende diepere oorzaak wegneemt zodat deze later niet meer terug kan keren.

Esoteric Healing is onderdeel van een serie energetische wetenschappen die bekend is als de eeuwenoude wijsheid, ‘The Ageless Wisdom’.

De esoterische geneeskunde, waarvan Sacred Esoteric Healing deel uitmaakt, heeft een uitgesproken respect en waardering voor de traditionele geneeskunde en de waarde en de belangrijke rol die het heeft in onze samenleving. Therapeuten van het esoterisch helen werken nauw samen met beoefenaars van de traditionele geneeskunde en zien dat door de combinatie van de twee, een holistische benadering geboden kan worden aan de cliënt of patiënt.

 

SEH richt zich allereerst op de verstorende of ziekmakende energie en daarna op de gevolgen daarvan. Dit gebeurt in aanvulling op alle conventionele medische behandelingen en mogelijkheden.

bottom of page