top of page

GENTLE BREATH MEDITATION

VERDERE LINKS

De Gentle Breath Meditation is een eenvoudige techniek die ons ondersteunt om ons te verbinden met onszelf, door de aandacht te richten op het ontwikkelen van de kwaliteit van onze adem.  Hierbij ademen we ‘gentle’* (dus niet zacht of langzaam) via het puntje van onze neus.

VERDERE LINKS

Je kunt deze meditatie op elk moment van de dag beoefenen. Wanneer je het gevoel hebt dat je de techniek kent is 5 à 10 minuten met aandacht ademen voldoende.

 

De Gentle Breath haalt ons voor een moment uit de constante beweging waarin we leven en helpt ons een brug te bouwen naar de stilte in onszelf, wat uiteindelijk kan leiden tot een manier van leven waarbij deze innerlijke stilte het uitgangspunt is.

Onderstaand vind je de introductie meditatie.

Introductory Gentle Breath Meditation - Serge Benhayon
00:00 / 00:00

Klik hier voor de meditatie bibliotheek waar je een verscheidenheid aan Gentle Breath audio’s kunt vinden. Serge Benhayon legt uit hoe de meditatie beoefend kan worden en begeleidt je hierbij. Alle audio’s zijn opgenomen voor een live publiek en zijn kosteloos te downloaden.

 

Afhankelijk van hoe je je voelt zal op een bepaald moment de ene meditatie je meer aanspreken en ondersteunen dan een andere.

  • De audio’s kunnen worden gebruikt om ons te verbinden met en te settelen in de natuurlijke stilte die in ons allemaal aanwezig is. Er is voor iedereen een passende meditatie.

  • Ze kunnen je ondersteunen in het omgaan met de vele verschillende gemoedstoestanden waarin je je kunt bevinden zoals: angstigheid, stress, overmatige mentale activiteit , afleiding, gevoelloosheid, vlakheid of geen contact voelen met je lichaam.

  • De meditaties kunnen dienen om eenvoudigweg de connectie met je innerlijke zelf te bevestigen en te verdiepen.

 

Geniet van de ontmoeting met jezelf !

 

 

* Gentle kan het best omschreven worden door woorden als: teder, delicaat, zachtaardig of zachtzinnig.

bottom of page