DE YOGA VAN DE INNERLIJKE

STILTE  

UM THERAPIEËN

De betekenis van het woord 'Yoga' is eenheid - in yoga zijn is in eenheid zijn met de ziel.

In praktische zin is 'in eenheid met de ziel' een manier van leven met respect, zorg en liefde voor ons lichaam, waarbij we luisteren naar de signalen die we voortdurend van ons lichaam krijgen. 

Het doel van Esoteric Yoga is om terug te keren naar een natuurlijke manier van leven, in verbinding met ons lichaam, onze bewegingen en ons gevoel.

Het moderne leven wordt gekarakteriseerd door continu ‘doen’, druk zijn en constante prikkels en afleiding, waarbij we ons laten domineren door onze gedachten. Esoteric Yoga herinnert ons eraan dat we kunnen leven op een manier waarbij we in verbinding zijn met onze innerlijke stilte. Deze innerlijke stilte, of stilheid, helpt om rustig, stabiel en bewust te blijven.

In een Esoteric Yoga sessie wordt de ruimte geboden om even echt te stoppen, te voelen hoe we hebben geleefd en welke impact dit heeft op ons lichaam, onze gezondheid en ons welbevinden. Hierdoor ondersteunt Esoteric Yoga om een diepere en meer zorgzame relatie met onszelf te ontwikkelen.

 

"Esoteric yoga develops the quality

that becomes the movement

that you will magnify throughout your body"

 – Serge Benhayon 

Esoteric Yoga lessen zijn in diverse vormen beschikbaar en je kunt in groepsverband of één op één deelnemen, zowel live als online. Tijdens de sessie wordt een reeks van bewegingen aangehouden die ondersteunen bij het ontwikkelen van het bewust aanwezig zijn in het lichaam en bij het verdiepen van de kwaliteit van onze bewegingen in onze dagelijkse activiteiten.

 

De lessen duren meestal een uur en zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden. Er is geen voorafgaande ervaring nodig omdat de bewegingen en posities eenvoudig en weinig belastend zijn voor het lichaam. 

 

Stilheid

Stilheid is onze natuurlijke kwaliteit van zijn.

In stilheid kunnen we ons verbinden met hoe we reageren op wat er om ons heen gebeurt, waardoor we in de gelegenheid zijn om onszelf en de wereld waarin we leven te voelen, te kennen en te begrijpen. Innerlijke stilte is een kwaliteit die vreugde, eenvoud, bewustzijn en stabiliteit brengt – een plek in onszelf die vrij is van stress, spanning, angst en emotionele ups en downs. 

Stilheid kan worden ervaren als een harmonieuze flow of beweging van energie in en door ons lichaam.

Wanneer we ons opnieuw met deze kwaliteit hebben verbonden kunnen we deze koesteren en verdiepen door de keuzes die we maken in ons leven van alledag. 

Het is door middel van ons lichaam dat we zullen weten en begrijpen wie we zijn.

Beweging

Een beweging is een verplaatsing van energie. Onze bewegingen bestaan niet alleen uit onze fysieke bewegingen, zoals bijvoorbeeld lopen, maar ook uit alles wat we zeggen en in expressie brengen, onze gedachten en onze intenties. 

 

Elke beweging die we maken versterkt de kwaliteit van de energie die door ons fysieke en fysiologische lichaam stroomt.

We bewegen de hele dag aangezien elke expressie via ons fysieke lichaam een beweging van energie is. Daarom heeft de kwaliteit van bewegen die we kiezen een direct effect op onze gezondheid en ons welzijn. 

Sacred Esoteric Healing

Meer...

Esoteric Massage

Meer...

Esoteric Chakra-Puncture

Meer...

Esoteric Connective Tissue Therapy

Meer...

Esoteric Yoga

Meer...

VERDERE LINKS

Lees meer op:

www.esotericyoga.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
UNIVERSAL MEDICINE
VOLG ONS
  • Grey Facebook Icon

1631

FOLLOWERS

 

UNIVERSAL MEDICINE CONTACT