top of page

ESOTERIC MASSAGE

UM THERAPIEËN

Esoteric Massage is een behandelmethode die het lichaam helpt spanningen los te laten en naar een harmonieuze beweging terug te keren. Hierdoor wordt de natuurlijke stroom van energie in spieren en gewrichten hersteld.

Het lichaam heeft van nature een lichtheid en balans in houding en beweging, die je bijvoorbeeld nog goed bij kinderen kunt zien. In het dagelijks leven nemen we echter vaak een ongezonde houding aan en hebben we een manier van bewegen die ons niet ondersteunt en vervolgens een patroon wordt. Met behulp van Esoteric Massage kunnen de energetische oorzaken van een dergelijk patroon geadresseerd worden en wordt het lichaam uitgenodigd deze los te laten. Dit is belangrijk omdat de kwaliteit van bewegen een grote invloed heeft op zowel onze lichamelijke houding als onze gezondheid en gemoedstoestand.

Essentieel voor de kwaliteit van Esoteric Massage is dat de therapeut een levensstijl heeft waarin verantwoordelijkheid, zorg en waardering voor het eigen lichaam voorop staan.

Esoteric Massage onderscheidt zich van andere vormen van massage door de gebruikte technieken en hun werking. Er is geen sprake van manipulatie en er wordt niet diep in het weefsel of met druk gewerkt. De massage is bij uitstek een therapie die het functioneren en de expressie van het lichaam verbetert en die voor iedereen geschikt is. Esoteric Massage biedt een grote variëteit aan technieken voor diverse lichamelijke klachten en problemen. Tijdens de behandeling wordt de cliënt zorgvuldig bedekt met warme handdoeken en wordt gebruik gemaakt van warme olie en crème waardoor de cliënt nog dieper in zijn lichaam kan zakken.

 

Esoteric Massage is een behandeling met een hoge mate van integriteit en werkt met diep respect voor de cliënt en zijn of haar fysieke lichaam. Essentieel voor de kwaliteit van deze behandeling is dat de therapeut een levensstijl heeft waarin verantwoordelijkheid, zorg en waardering voor het eigen lichaam voorop staan. Dit gebeurt vanuit de wetenschap dat alles wat de behandelaar buiten de praktijkruimte doet van invloed is op de kwaliteit van de behandelingen. Dat wil zeggen, hoe liefdevoller en zorgzamer men met zichzelf omgaat, des te meer deze kwaliteit op een natuurlijke wijze in de behandeling gebracht kan worden.

Beweging als resultaat van energie

Esoteric Massage baseert zich op het begrip dat de manier waarop we ons bewegen, denken en uitdrukken, altijd met en als gevolg van energie plaatsvindt.

Als een energie niet voortkomt uit onze essentie, zoals bijvoorbeeld boosheid, angst of nervositeit en we hier steeds weer voor kiezen wordt het lichaam in toenemende mate belast.

 

Deze belasting veroorzaakt op den duur hardheid, spanning en disharmonie in het hele lichaam, met name in de spieren, de gewrichten en het bindweefsel. De therapeut let niet alleen op de beweging zelf maar ook op waarom we de beweging op die manier maken. Het lichaam krijgt de mogelijkheid om een configuratie los te laten, waardoor de kwaliteit van de beweging kan veranderen en dus ook de gezondheid en het algemene welzijn.

Sacred Esoteric
Healing

Meer...

Esoteric Chakra-Puncture

Meer...

Esoteric Connective Tissue Therapy

Meer...

Esoteric Yoga

Meer...

VERDERE LINKS
bottom of page