top of page

BINDWEEFSEL – HET FLEXIBELE NETWERK VAN HET LICHAAM 

UM THERAPIEËN

Esoteric Connective Tissue Therapy (ECTT) is een zachte, non-invasieve, hands-on healing techniek. Het is een eenvoudige en zeer effectieve behandeling die rechtstreeks werkt met de energie die stroomt door het bindweefselsysteem, om het natuurlijke ritme en de balans van het hele lichaam te ondersteunen en te herstellen.

ECTT werkt op een diep fundamenteel niveau in de verschillende lichaamsstelsels zoals de organen, de spieren en de botten. Het ondersteunt het lichaam bij een groot scala aan energetische, psychologische en emotionele aandoeningen, met inbegrip van de algemene aandoeningen van het bewegingsapparaat.

ECTT wordt als een zeer zachte en diep ontspannende behandeling ervaren. Het geeft het bindweefsel en het hele lichaam de mogelijkheid om zijn natuurlijk stromende, flexibele en gebalanceerde staat te herstellen en verdiepen

Het bindweefsel is de zachte weefselstructuur van ons lichaam – het zit binnenin en rondom onze organen, spieren, pezen en botten en het ondersteunt en verbindt al deze structuren als één geheel. De combinatie van het werken met de energetische stroom en de meest subtiele mechanismes van het menselijk lichaam, maakt een verrijkende en diepgaande heling mogelijk. 

Functie van het bindweefsel

 Bindweefsel:

 • is het oorspronkelijke weefsel dat aan de basis ligt van alle weefsels in ons lichaam

 • zorgt voor opvulling tussen organen, bloedvaten en zenuwen, helpt deze structuren te beschermen tegen druk van buitenaf en zorgt ervoor dat deze op hun plaats blijven liggen

 • vormt een netwerk dat door de lichamelijke structuren zoals spieren, gewrichten, de wervelkolom en de orgaansystemen heen loopt, deze verbindt en helpt in balans te houden

 • speelt een belangrijke rol als transportsysteem voor vloeistoffen, voedingstoffen en  hormonen en bij de voeding van cellen

 • is van wezenlijk belang voor de stofwisseling, het immuunsysteem, alle genezingsprocessen en de communicatie tussen weefsels en organen.

De ECTT–Behandeling

 • De techniek bestaat uit subtiele, linksdraaiende bewegingen die toegepast worden op verschillende delen van het lichaam.

 • De behandeling biedt de gelegenheid om diep te ontspannen en om de verbinding met de natuurlijke stroom van het bindweefsel bewust te ervaren.

 • ECTT bevordert de flexibiliteit van het lichaam en geeft een gevoel van verruiming.

 • Cliënten geven aan dat ze zich na een ECTT-behandeling heel rustig en stil voelen van binnen en dat ze een verhoogde vitaliteit ervaren die lang aanhoudt.

 • Veel cliënten met chronische klachten vertellen dat hun pijnniveau in de loop van de tijd vermindert en dat ze beter met hun klachten kunnen omgaan.

 • De ervaring leert dat de behandeling mensen emotioneel, lichamelijk en energetisch ondersteunt en geschikt is voor alle leeftijden.

ECTT versnelt het genezingsproces van de zachte weefsels en helpt het lichaam te helen, te verzachten en te verruimen.

Sacred Esoteric Healing

Meer...

Esoteric Massage

Meer...

Esoteric Chakra-Puncture

Meer...

Esoteric Connective Tissue Therapy

Meer...

Esoteric Yoga

Meer...

bottom of page